ΟΜΙΛΙΑ

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΣΣΑ) οργάνωσε διάλεξη στη Αίθουσα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ. Ομιλήτρια ήταν η Κυρία Σόφη Παπαγεωργίου πρώην Υποδιευθύντρια της ΓΕΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και το θέμα της ομιλίας «Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ». Η Κυρία Παπαγεωργίου παρουσίασε το ιστορικό της αποκατάστασης και αναστήλωσης του Μνημείου του Λέοντος της Αμφίπολης μέσα από την εξιστόρηση του Βιβλίου του  Oscar Broneer και τυπώθηκε  το 1941 από το Harvard University Press.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Δ.Σ του ΟΣΣΑ προς την ομιλήτρια κ. Σόφη Παπαγεωργίου για το χρόνο που διέθεσε, ώστε να μας κάνει γνώστες της περιπέτειας που συνδέεται με την αναστήλωση αυτού του σημαντικού μνημείου, που κοσμεί το Νομό Σερρών. Επίσης ευχαριστούμε την Μακεδονική Εστία για τη διάθεση της Αίθουσας για την πραγματοποίηση της διάλεξης και όλους τους ακροατές που παρακολούθησαν την παρακολούθησαν.

Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, παραθέτουμε το κείμενο της ομιλίας. Επίσης επισυνάπτουμε και την επιστολή-χαιρετισμό της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Κυρίας Μαρίας Κόλια –Τσαρουχά στην οποία διακρίνεται το ενδιαφέρον της για τα όσα πολιτιστικά συμβαίνουν στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΣΑ

Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης

(Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου)