Χορευτικό Συλλόγου

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνών «Εμμ. Παπάς», μετέφερε την έδρα του στα γραφεία της Σερραϊκής Ένωσης, Μενάνδρου 20 στην Αθήνα.

   Είναι μια όμορφη αίθουσα με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από το γραφείο που διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος Αθηνών. Έτσι δίνεται η δυνατότητα για πιο συχνές εκδηλώσεις και συναντήσεις μεταξύ των μελών.

  Επιπλέον, δόθηκε η αφορμή να δημιουργηθεί τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, ένας από τους σκοπούς του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της δυσκολίας εύρεσης  κατάλληλου  και εύκολα προσβάσιμου χώρου στο κέντρο της πόλης που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες ενός χορευτικού τμήματος.

  Το Δ.Σ γνωρίζοντας το μεγάλο έμψυχο δυναμικό των συμπατριωτών μας στην Αθήνα, θέλησε να δημιουργήσει έναν πυρήνα για τη μεταξύ τους στενότερη σύνδεση και δημιουργική συνεργασία. Με άξονα την οργανωμένη εκμάθηση των παραδοσιακών μας χορών, ελπίζουμε στη συσπείρωση τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων μελών του συλλόγου μας.

  Την επιμέλεια και το συντονισμό του χορευτικού συγκροτήματος έχει ο Νικόλαος Γόρδης, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς.

  Τονίζουμε ιδιαίτερα την εθελοντική και αμισθί προσφορά του, γεγονός που επιτρέπει στο Σύλλογο να προσφέρει τα μαθήματα χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες. Οι πρόβες του χορευτικού γίνονται κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. </p>

 

 

  Προτρέπουμε και προσκαλούμε όλους τους συγχωριανούς της Αθήνας να είναι δίπλα μας σ’ αυτή την προσπάθεια που στόχο έχει εκτός από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συγχωριανών της Αθήνας και την προάσπιση και διαιώνιση της πλούσιας παράδοσής μας